Susține agricultura ecologică prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către agriculturaecologica.ro și Asociația 100% pentru mediu. Completează formularul online și ne ocupăm noi de restul!

Stropirea răsadurilor cu macerat de urzici

Dintre toate stropirile care se fac în agricultura ecologică, cred că maceratul de urzici este cel mai popular. E popular și pentru că găsim urzici peste tot, pe terenurile bogate în substanțe nutritive, pe pâraie, dar și pentru beneficiile multiple. Maceratul de urzici este folosit ca fertilizat, dar și împotriva unor boli și dăunători. Afidele, de exemplu, cunoscute ca păduchi de frunze, pot fi tinute sub control cu ajutorul maceratului de urzici. Tratamentul este însă preventiv. Acționează și ca fungicid, din câte am auzit, așa că m-am pregătit să încerc.

Am pus mânușile pe mâini, cizmele în picioare si m-am dus după urzici. Am avut ca motivație si faptul că as putea da bolboate de urzici la pui, dar nu prea s-au atins de ele, nu sunt învățați.

Maceratul de urzici se prepară relativ simplu. Se toacă mărunt urzicile și se pun intr-un vas cu apă timp de câteva zile într-un raport de 1 la 10. Un kg de urzici la 10 de apă. La sfârșitul celor câtorva zile, rezultatul trebuie să fie o solutie puternic mirositoare și colorată. Aceasta se diluează cu apă în același raport, de 1 la 10, și se stropește cu ea.

Eu am folosit apa de la fierberea bolboatelor de urzici. Nu cred că este același lucru, se mai distrug substanțe active prin fierbere, dar am vrut să se aleagă și puii cu ceva.

Macerat de urzici
Macerat de urzici

Solutia a ieșit foarte foarte neagra. Chiar și diluată arăta puțin a Coca-Cola.

Macerat de urzici
Macerat de urzici

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.

Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați

Sorry, no posts matched your criteria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

15.278 producători și procesatori ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara. Explorează registrul producătorilor ecologici, descarcă registrul în format Excel, consultă registrul produselor ecologice sau caută mai jos

Descoperă mai jos producătorii ecologici cu cele mai multe produse și/sau imagini din fermă. Poți explora hărțile producătorilor ecologici sau îi poți găsi pe site, pe grupul de Facebook ori pe grupul de Whatsapp.

Ai nevoie de ajutor?