
Pe 28 aprilie am scos vacile la iarbă. Le-am găsit un mic colț de rai undeva la capătul unui sat. O casă bătrâneasca și o pășune generoasă împrejurul ei au fost cartierul general în 2014. Între timp, am mai apucat să cumpărăm un tăuraș din rasa bălțată românească și am dat la schimb câteva vaci brune, din zona noastra, pe o vaca bălțată româneasca gestantă. Cei doi se văd mai jos.

În apropiere este o sondă de gaz metan care are în dotare și o habă pentru apă. Sonda nu o folosește de ceva vreme și nici nu este îngrădită, așa ca i-am dat noi o utilizare. A folosit-o ca adăpătoare pentru vaci. O umpleam din când în când cu apă dintr-o fântâna care se afla puțin mai sus, la nici 30 de metri. Pentru că este o diferență de nivel considerabilă, apa vine prin cădere pe furtun, până în habă, fără niciun efort. Pe vremea când era locuită, casa și ograda care au adăpostit vacile au fost alimentate cu apă prin cădere din aceeași fântână, prin țevi îngropate.

Peisajul e minunat și iarba e mai verde ca niciodată. Este, într-adevar, un anotimp de făcut poze. Văcuțele au mai crescut și ele, se văd clar diferențele între ce erau și ce sunt acum.




Am găsit și pe cineva din apropiere care să le îngrijească pe timpul verii. O bună bucată de timp, la început, au mâncat iarbă verde cosită și adusă la iesle în grădina casei, apoi au fost scoase și la păscut. Așa au preferat băieții care le-au îngrijit, fiind iarba destul de mare la acea dată.

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.
Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați
Sorry, no posts matched your criteria.