Am plecat azidimineață singurel la cules de mere pentru că restul lumii era ocupată, dar relaxat pentru că îmi place să lucrez singur, în ritmul meu, fără să îmi coordonez acțiunile în funcție de altă persoană. După-amiază a venit și tata să încărcăm merele. Culesesem deja 7-8 saci de mere cu mâna și reușisem să îi scutur pe toți, la cele la care nu ajunsesem, ca să le luăm pentru suc de mere.
Sunt pomi înalți, din perioada CAP-ului. A trebuit să mă urc în fiecare, chiar de câteva ori, ca apoi să cobor găleata cu mere cu o sfoară. Scuturatul e chiar epuizant.



Nu știu exact ce soiuri sunt, dar sunt ok. Nu cele mai comerciale, dar bune la gust. Acum sunt “la modă” alte soiuri.





Stropiri nu am făcut decât în primăvară cu Nuprid Oil, în perioada de repaus vegetativ, un ulei horticol nu atât de toxic pe cât sunt alte produse de protecție a plantelor. În plus, a fost singura stropire, față de șapte-opt stropiri câte sunt recomandate în tehnologia industrială de cultivare a mărului. Bineînțeles, stropirile puține sau lipsa lor, cu produse mai puțin categorice vine cu pierderi de recoltă. Merele de mai jos sunt cele care s-au stricat din cei șapte saci culeși cu mâna. Nuprid Oil nu e un produs ecologic și nu e permisă utilizarea lui dacă vreți să comercializați produse cu eticheta eco.

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.
Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați
Sorry, no posts matched your criteria.