Ca de fiecare dată cănd mergem la grădină, am trecut prin apa Oltețului. De fiecare dată când vine apa mare, după ploi mai serioase, Oltețul duce și aduce gunoaie. Pe cele puse de consătenii mei în albia râului le depozitează în alte locuri, iar gunoaiele altora din amonte le aduce la noi. Sunt obișnuit cu ele și cred că m-am resemnat puțin în privința asta. Totuși, când vezi borcane colectate selectiv aruncate pe malul apei, la câțiva metri de drum, îți pierzi calmul. De la an la an mi se pare ca nesimțirea e tot mai mare.

Până în urmă cu câțiva ani nu exista serviciu de salubritate în comună. Lumea arunca și văd că încă mai aruncă gunoaiele pe unde apuca. De obicei gropile, de orice natură, sunt o atracție pentru gunoaie. Chiar dacă e groapa în drum, se găsește un moloz pe lângă casă, din construcții, bun de pus acolo. Ce arde, e bun de pus pe foc. Orice nu-ți trebuie e de dus la Olteț ca să le ia apa la vale, să fie problema altora.
Cred că obiceiul nu va dispărea până când administrațiile locale nu vor depune eforturi pentru curățarea malurilor apelor, dar nu oricum, ci implicând persoanele asistate social, copiii, cât mai multă lume și în special pe cei despre care se știe că aruncă gunoaie.






Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.
Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați
Sorry, no posts matched your criteria.